...
Rexam skiftar från stål till aluminium

Moderna dryckesburkar i metall är till största delen tillverkade i aluminium, men det finns fortfarande burkproducenter som tillverkar burkar i stål.
I sina burkfabriker i Spanien har till exempel brittiska Rexam plc ett flertal tillverkningslinjer för dryckesburkar i stål. Men nu är det snart slut på stålburkarna – Rexam skriver i ett pressmeddelande att man nu påbörjat ett projekt att konvertera de spanska stålburkslinjerna för produktion av aluburkar istället.


Konverteringen sker vid Rexams burkfabrik La Selva nära staden Tarragona och vid fabriken i Valdemorillo, nära Madrid.
La Selva-fabriken har fyra burklinjer. En av dessa konverterades till aluminiumburkar år 2011 och nu följer man efter med de övriga tre linjerna. Arbetet är inlett och Rexam räknar med att de tre linjerna ska vara klara för aluburksproduktion under första kvartalet 2015.
Vid Valdemorillo-fabriken finns tre burklinjer, vilka alla producerar stålburkar. Här ska man påbörja konverteringen till aluminium under nästa år och kunna producera aluburkar år 2016.

Konverteringen sker i samarbete med aluminiumfolieleverantören Constellium.

”Spanien är en viktig dryckesmarknad och den nästa största dryckesburksmarknaden med över sju miljarder burkar om året. Den här omvandlingen till aluburksproduktion innebär en betydande kapitalplacering under de kommande två åren och den visar på att vi investerar för våra kunder och tror på tillväxtdynamiken på den spanska burkmarknaden”, säger Iain Percival, områdeschef för Rexams europeiska dryckesburkstillverkning.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK