...
Juryn har utsett årets Scanstar-vinnare
Årets Scanstar-jury samlades i slutet av september på Teknologisk Institut i Danmark för att utse vinnarna.

Årets vinnare i den gemensamma nordiska förpackningstävlingen Scanstar 2014 är nu utsedda.
Av 19 insända bidrag – två från Sverige, fem från Finland, samt sex från vardera Danmark och Norge – belönades 10 förpackningar med Scanstar-utmärkelsen.
Företagen och personerna bakom de vinnande bidragen är redan underrättade, men den offentliga presentationen av vinnarna och deras bidrag kommer att ske först i samband med en prisceremoni den 28 oktober vid mässan FoodTech 2014 i danska Herning.


Ansvaret för arrangerandet av Scanstar cirkulerar mellan de nordiska förpackningsorganisationerna och i år är det Danmark och sektionen Emballage og Transport vid Teknologisk Institut som håller i tävlingen.

Vid jurysammanträdet, där de 10 vinnarna utsågs, konstaterade den samnordiska juryn att nivån och kvaliteten på de insända bidragen fortsätter att öka.

”Vi har enats om att belöna förpackningslösningar som fungerar optimalt i hela logistikkedjan och samtidigt tar tag i några av de stora miljöutmaningarna. Vi har också sett till förpackningens möjligheter att packas automatiskt och gärna i redan existerande förpackningsmaskiner ”, säger juryn i en uttalande efter jurymötet, som ägde rum på Teknologisk Institut 23 – 24 september.

Av de 10 Scanstar-vinnarna i årets tävling kommer en från Sverige, två från Finland, tre från Norge och fyra från Danmark. Vinnarna får förutom sitt Scanstar-diplom även använda Scanstar-symbolen i sin marknadsföring av den vinnande förpackningen samt rätt att deltaga i den globala förpackningstävlingen WorldStar.

Följande personer har ingått i årets Scanstar-jury (från vänster till höger på bilden): Jacob Kestner, PackMarkedet (Danmark), Merete Nes, Lilleborg (Norge), Allan Dickner, IKEA (Sverige), Søren R. Østergaard (ordförande), Teknologisk Institut, Emballage og Transport (Danmark), Risto Vapola, Stora Enso (Finland) samt Lasse Lavrsen, Toms Gruppen (Danmark).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK