...
IKEA:s exchef rekryterad av Tesco

Brittiska dagligvarukedjan Tesco – världens tredje största stormarknadskedja efter Carrefour och ledande Wal-Mart – har valt in IKEA:s före detta koncernchef Mikael Ohlsson (bilden) i sin styrelse. Det skriver TT och andra nyhetsmedier.
Mikael Ohlsson lämnade jobbet som IKEA-chef för ett år sedan efter att ha arbetat i företaget i 34 år.
Ny i Tescos styrelse är även Richard Cousins, som är VD för globala catering- och måltidsserviceföretaget Compass Group. De båda nya styrelseledamöterna tillträder i november.


Även om Tesco är tredje störst i världen, så är det ingen ekonomiskt stabil dagligvarujätte, som svenske Mikael Ohlsson nu tar plats i. Tesco är i ekonomisk gungning och är just nu föremål för utredning av myndigheterna i Storbritannien, sedan bolaget överskattat sitt senaste halvårsresultat med 250 miljoner pund (cirka 2,9 miljarder kronor!).

Enligt Affärsvärlden har Tescos nytillsatte VD Dave Lewis uppgett att förklaringen till den grova felprognosen i halvårsrapporten beror på att bolaget har redovisat kommersiella intäkter för tidigt samtidigt som periodisering av kostnader fördröjts.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK