...
Speciell mjölkförpackning för den mörka årstiden...

Norrmejerier lanserar nu en speciell mellanmjölk, som ska hjälpa norrlänningarna att klara den långa mörka årstiden, när solen ofta lyser med sin frånvaro! Mjölken är förpackad i 1,5 liter vätskekartongförpackningar, vilka fått en design, som skiljer dem från mejeriets övriga mjölksorter.
Den nya mjölken kallas ”Norris” och är berikad med extra D-vitamin för att kompensera för frånvaron av solljus. Dessutom inför Norrmejerier en ”mörkerrabatt”, som infaller varje dag efter solnedgången..!


Sedan tidigare berikas all lätt- och mellanmjölk i Sverige med extra D-vitamin. Norrmejeriers nya mellanmjölk innehåller dubbelt så mycket D-vitamin som vanlig mellanmjölk. Bakgrunden är att studier från bland annat Umeå universitet har visat att många barn har svårt att få i sig tillräckligt med D-vitamin, inte minst i norra Sverige. Detta gäller framförallt på vinterhalvåre,t då vi inte får tillräckligt med solljus.

”Många föräldrar tycker att det är svårt att tillgodose barnens behov av D-vitamin eller veta om de får i sig tillräckligt av vitaminet. Norris mellanmjölk med mer D-vitamin gör det enklare för både vuxna och barn att fylla på med det viktiga vitaminet”, säger Anna-Karin Karlsson, chef för Marknad & Innovation på Norrmejerier.

Solen är den viktigaste källan för D-vitamin och för att förtydliga solens betydelse har Norrmejerier infört en speciell mörkerrabatt på den nya mjölken till och med den 11 november. Rabatten infaller varje dag efter solnedgången och den kan hämtas i form av rabattkuponger på en speciell hemsida (norrmejerier.se/d-vitamin) efter att solen har gått ner, eller via en QR-kod som under vecka 42 syns på ett antal utomhustavlor vilka tänds efter solens nedgång.

Under förra året presenterades en studie vid Umeå Universitet, som bland annat visade att endast 10 procent av de norrländska barnen i studien hade optimala nivåer D-vitamin i januari-mars. Med nya Norris Mellanmjölk med mer D-vitamin hoppas Norrmejerier att det ska bli lite enklare att tillgodose behovet av det viktiga vitaminet.

Fotnot:
Med ”Norrland” avses Västerbottens, Norrbottens och Västernorrlands län, dvs den region där Norrmejeriers lokalproducerade produkter går att köpa.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK