...
Alujätten Alcoa först ut – som vanligt

Aluminiumjätten Alcoa brukar alltid vara först av storbolagen på USA:s börser, när det gäller att presentera kvartals- och årsbokslut.
Och när det nu är dags att rapportera om utfallet för årets tredje kvartal, så levde Alcoa som vanligt upp till förväntningarna och redovisade i går som första storkoncern sina kvartalssiffror inför en spänd och väntande värld av börsanalytiker och ekonomistrateger.


Alcoa är världens tredje största producent av aluminium och bolagets bokslutsrapporter och prognoser anses ge en god fingervisning på hur konjunkturutvecklingen kommer att bli.

Enligt Alcoas rapport för årets tredje kvartal omsatte man 6,2 miljarder dollar och gjorde en nettovinst för perioden på 149 miljoner dollar, eller 0,31 dollar per aktie. Motsvarande siffror för tredje kvartalet i fjol var 5,8 miljarder dollar i omsättning och en nettovinst på 24 miljoner dollar eller 0,02 dollar per aktie.

Gårdagens positiva resultatredovisning var bättre än det resultat på 0,22 dollar per aktie, som börsanalytikerna hade förväntat sig.
Alcoas omsättning för perioden var också högre än förväntat och på efterbörsen steg koncernens aktie något, efter att ha fallit nästan tre procent tidigare på dagen, innan bokslutsrapporten offentliggjordes.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Ekonomi Förpackningsmaterial Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK