...
Nytt förslutningskoncept för flexibla plastförpackningar
tesas specialutvecklade tejpdispenser till Lift & Reseal-konceptet.

Företaget tesa, välkänt bland annat för tejper och andra självhäftande produkter, har i nära samarbete med specialister från livsmedels- och förpackningsbranschen utvecklat en innovativ och lättanvänd återförslutningslösning för livsmedelsbranschens olika plastfilmsförpackningar.
Produkten, som har fått namnet Lift & Reseal, har inledningsvis marknadsförts i England, där den efter bara ett år har uppnått stor framgång och spridning bland landets ledande livsmedelskedjor och distributörer.
Det finns en stor global efterfrågan på innovativa och användarvänliga förpackningslösningar och tesa lanserar nu sin återförslutningslösning på den nordiska marknaden.


Bekväma förpackningslösningar har identifierats som en nyckelfaktor i konsumenternas produktval och när Lift & Reseal-tejpen utvecklades var användarvänlighet ett återkommande designkrav.
Lift & Reseal är konstruerad så att förpackningen enkelt kan öppnas genom en flik som går längs hela förpackningen och den har ett hållbart häftämne som inte lämnar några rester på förpackningen. Tejpen är utformad så att den håller för minst 20 återslutningar.

Förutom att göra Lift & Reseal-tejpen användarvänlig och effektiv för konsumenten, har tesa fokuserat på att göra lösningen produktionsvänlig och därmed kostnadseffektiv för producenten.
Tejpen, som har utvecklats speciellt för att fastna på plast- och plastbestrukna förpackningar, skall appliceras horisontellt i full längd. Detta är optimalt för förpackningstillverkaren eftersom det innebär att tejpen kan appliceras i en kontinuerlig process utan att man behöver sänka produktionslinjens hastighet.
tesa har utvecklat en speciell tejpdispenser för Lift & Reseal och garanterar att man på en enda dag kan implementera och köra in Lift & Reseal-lösningen i en produktionslinje.

Lift & Reseal är en del av tesas nya program, som heter tesaconnect, vilket innebär att dispensern levereras gratis och med en försäkran om att den är installerad på en enda dag utan att minska förpackningslinjens hastighet.

"Med tesaconnect bygger vi upp en stark relation till våra kunder, som innebär mer än att bara sälja tejp till dem. Förutom ett brett produktutbud kommer vi att erbjuda våra kunder expertråd, tekniskt kunnande, kreativt tänkande, problemlösning och en lösning där de får allt de behöver på ett enda ställe”, säger Steve J Plastow, som är chef för tesa i Norden.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK