...
Skin-pack som klarar tillagning i ugn

Danska plastförpackningsrtillverkaren Færch Plast A/S lanserar vad man betecknar som världens första ”skin pack” i CPET-plast, för tillagning av kött och fågel i konventionell ugn eller mikrovågsugn.
Förpackningslösningen, som utvecklats i samarbete med företagen ABP och Bemis Flexible Packaging i Storbritannien, innebär att konsumenten aldrig behöver röra vid det oberedda köttet, utan kan placera förpackningen direkt i ugnen och starta tillagningen.


Færch Plast skriver att en kött- eller fågelprodukt i den nya CPET-skin-packen kan tas direkt från frysen eller kylskåpet och placeras i ugn eller mikrovågsugn. Förpackningen ger också ett utökat hygieniskt skydd eftersom konsumenten inte behöver röra vid köttet, förrän det är tillagat, vilket minskar risken för kontaminering med baktierer från otvättade händer, etc.

En annan fördel med den nya förpackningen är enligt Færch Plast att tillagningstiden förkortas avsevärt. Bolaget skriver att tillagningstiden reduceras med upp till 20 procent i konventionell ugn och och upp till 40 procent i mikrovågsugn. Dessutom slipper man synliga köttsafter under tillagningen, eftersom dessa finns kvar inne i förpackningen och bidrar till att ge en smakrikare och saftigare slutprodukt.

Den nya skin-packen, som består av ett värmetåligt tråg och en lika värmetålig krympfilm, sägs också ge ett tiltalande utseende åt köttprodukterna i butikshyllan. För större produkter, som hel fågel eller stekar, etc. av kött, kan skin-packen även förses med ett integrerat nät ,som ger stadga åt produkten.
 
I det nya skin-pack-konceptet tillverkas tråget av Færch Plast och består av CPET, som klarar tempteraturer från minus 20 grader till plus 220 grader. Den tåliga krympfilmen, som har liknande temperaturtålighet, heter SkinCOOK och är ett varumärke inom Bemis Company, Inc.

”Dessa skin-packs är sannerligen revolutionerande. Skin-packs i sig är ju ingen nyhet, men tidigare har det inte funnits versioner som möjliggjort direkt tillagning i ugn eller mikro”, säger Jesper Emil Jensen, Senior Manager Group Commercial Affairs hos Færch Plast.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK