...
Utansjös CTMP-utrustning äntligen såld!

Efter många turer och flera års försök har Rottneros AB äntligen lyckats sälja sin CTMP-utrustning från det nerlagda Utansjö Bruk. Rottneros skriver i ett pressmeddelande att man nu har träffat ett avtal som innebär att man säljer utrustningen till BillerudKorsnäs.
”Det gläder oss att vår CTMP-utrustning passar väl in i den stora satsning som BillerudKorsnäs gör i Frövi och Rockhammar”, säger Carl-Johan Jonsson, VD för Rottneros.


Turerna kring Utansjö Bruk och utrustningen för tillverkning av CTMP-massa, som bland annat används för tillverkning av kvalitetskartong, lämplig för förpackningar, etc., började redan år 2006, då Rottneros aviserade att man på grund av de höga energipriserna skulle tvingas stänga Utansjö Bruk.

2007 presenterade Rottneros konkreta planera på att starta ett joint venture-företag i Sydafrika tillsammans med sydafrikanska skogsbolaget NCT. Det gemensamma företaget skulle producera CTMP-massa av eukalyptus och massan skulle tillverkas i Utansjöbrukets CTMP-utrustning, som skulle skeppas till Sydafrika.

Av olika skäl gick dock det sydafrikanska projektet i stöpet, Rottneros lade ner Utansjö Bruk och CTMP-utrustningen lades i malpåse.

Efter det har Rottneros mer eller mindre intensivt under cirka sex års tid försökt avyttra CTMP-utrustningen, men även om man haft hugade spekulanter, så har inte någon försäljning kommit till stånd. Förrän nu, då inhemska ”konkurrenten” BillerudKorsnäs alltså köper utrustningen!

Några uppgifter om de ekonomiska villkoren för affären uppges inte i det korta pressmeddelandet från Rottneros. Man kan dock på goda grunder förmoda att bolagsledningen och styrelsen i Rottneros AB drar en lättnadens suck över att man äntligen kunnat avyttra Utansjös CTMP-utrustning och lägga det problemet till handlingarna…


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK