...
Två tunga titlar till Ardagh och Absolut
4 miljoner Absolut-flaskor fick unika utseenden med hjälp av en ”flinga” koboltblått i varje flaskas glasmassa.
Glada representanter för Ardagh Glass tar emot ”Innovation of the Year”-utmärkelsen i London den 29 september.
Absolut Originality fick högsta utmärkelsen ” Platinum Pentaward 2014” i dryckeskategorin.

Den unika glasflaskan till specialutgåvan av Absolut Vodka, som kallas ”Absolut Originality”, har nyligen vunnit två tunga titlar i prestigefyllda förpacknings- och designtävlingar.
Flaskan, som tillverkas av Ardagh Glass Limmared AB, har dels utsetts till ”Innovation of the Year” i tävlingen Luxury Packaging Awards, dels vunnit utmärkelsen Pentaward Platinum i kategorin Beverages i den globala designtävlingen Pentawards 2014.
Fyra miljoner Absolut Originality-flaskor har tillverkats och varje flaska har fått ett unikt inslag av ett koboltblått mönster (läs här).


I sin motivering till titeln ”Innovation of the Year” säger juryn i Luxury Packaging Awards att genom att använda individuell infärgning av varje flaska med hjälp av en droppe koboltblått i glasmassan och kunna genomföra hela projektet inom en tidsrymd av tre veckor har Ardagh Glass uppnått något verkligt anmärkningsvärt.

”Innovation finns inbakat i Ardaghs ´DNA´ och att få denna utmärkelse är ett välkommet erkännande för hela teamet bakom detta projekt, som helt tänjt gränserna för förpackningsdesign och verkställande”, säger Sharon Crayton, som är Ardagh Glass Europes marknadschef och något av bolagets innovationschampion.

”Absolut har alltid experimenterat med nya tekniker och gått utanför de vanliga vägarna för att utveckla innovativa och konstnärliga produkter och Absolut Originality är en hyllning till den filosofi, som alltid varit varumärkets kännetecken. Genom att lägga en sofistikerad kontrast i form av en blå strimma till varje flaska har man skapat unika flaskor som otvetydigt är ´Absolut´!”, skriver Pentawards-juryn bland annat i sin motivering till platinautmärkselsen i Pentawards 2014.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Glas Glas Livsmedel Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK