...
Metsä Board bland de bästa på CDP:s nordiska miljölista

Finska Metsä Board finns bland de allra bästa på CDP:s lista ”Nordic Climate Disclosure Leadership Index 2014”. Företaget nådde hela 98 av 100 möjliga poäng för djup och kvalitet av de klimatpåverkande data, som företaget ger till investerare och den globala marknaden.
”Vi är stolta över att ha fått en så hög poäng för vår klimatrelaterade information att vi finns med på CDP:s nordiska CDLI-lista. Det är ett erkännande till alla våra anställda inom Metsä Board, eftersom hållbarhet är en viktig fråga i organisationen, och det sporrar oss ytterligare”, säger Mika Joukio (bild), koncernchef för Metsä Board, i en kommentar.


Ett högt poängtal indikerar att ett företag presenterar klimatpåverkande fakta och visar en stor förståelse för klimatrelaterade frågor. Endast de tio bästa procenten av de företag, vilka visar den största öppenheten när det gäller klimatrelaterad information, tas upp på CDLI-listan.

För att komma med på CDLI-listan för 2014 krävdes hela 95 poäng av 100 möjliga.

CDP förser investerare och andra beslutsfattare med resultaten via olika kanaler, inklusive via Bloomberg, för att hjälpa dem att bedöma hur förberedda företagen är för ändrade marknadskrav och utsläppsvillkor.
Status som ett ledande företag fås genom att CDP enligt egen metodik utvärderar ett företags klimatrelaterade information.

Den kompletta listan av de ledande företagen när det gäller klimatrelaterad information finns på CDP:s hemsida.

------------------------------------------
CDP är en internationell icke vinstdrivande organisation som publicerar det enda globala systemet för företag och städer att mäta, publicera, sköta och dela miljöinformation av vital betydelse. CDP påverkar marknadsaktörer, vilka bland annat omfattar 767 institutionella investerare som tillsammans förvaltar 92 biljoner USD, för att uppmuntra företag att visa sin påverkan på miljö och naturresurser. CDP har den globalt största informationsbanken av primärdata för risker gällande klimatpåverkan, vatten och skog och ställer den kunskapen till förfogande för såväl investeringsbeslut som politiska beslut.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business CDP Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK