...
Fem finalister tävlar om bioplastens "Oscar"
Limstiftet ReNATURE med en hylsa som till största delen består av bioplastmaterial är en av finalisterna till årets ”Bioplast-Oscar”.

Tävlingen ”Bioplastics Award” hålls i år för nionde gången och de fem finalisterna, som tävlar om denna bioplastens ”Oscar”, har nu utsetts av en jury beståenda av fem domare, representerande vetenskap, press och industri från Amerika, Europa och Asien.
Det slutliga avgörandet och beskedet om vem som vinner årets ”Bioplast-Oscar” sker i samband med European Bioplastics Conference, som hålls i Bryssel den 2 december.


Här presenterar vi en kort sammanfattning av de fem finalisterna:

1) Supla (SuQian) New Materials Co,. Kina
Företaget har utvecklat en modifierad version av mjölksyreplasten PLA, som är tålig, stötsäker och antibakteriell. Bioplasten används bland annat till mobiltelefoner.

2) Zandonella, Tyskland
Företagets Sandro Bio Box är en halvliters lådaförpackning tillverkad i BioFoam®, som är ett skummaterial tillverkat av expanderade fina PLA-partiklar. Material påminner om expanderad polystyren (EPS) och har samma stöt- och temperaturskyddande egenskaper. Förpackningen används till högkvalitativ glass.

3) Swiss Coffee Company, Schweiz
Företaget har i samarbete med BASF utvecklat ett koncept som består av en kaffekapsel och en aromtät yttre förpackning. Kapsenl är tillverkad av komposterbar ecovio IS1335 bioplast och även den yttre förpackningen består av bionedbrytbara komponenter.

4) Rodenburg, Nederländerna
Företaget har utvecklat en biologiskt nedbrytbar struktur som kan användas för restaurering och förbättringar av artificiellt uppbyggda ostron- och musselbankar.

5) UHU, Tyskland
ReNATURE är namnet på företagets innovative limstift, som kommer i en hylsa, vilken till mer än hälften består av bioplastmaterial, framställt av råvaror från socklerör. Även själva limmet är miljövänligt, eftersom det är helt fritt från lösningsmedel och till 70 procent består av naturliga råvaror.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK