...
Tetra Pak först med helt växtbaserad dryckesförpackning av vätskekartong

Tetra Pak lanserar branschens första dryckeskartong som tillverkats helt och hållet av växtbaserade, förnybara förpackningsmaterial!
Den nya Tetra Rex-förpackningen blir den första i sitt slag på marknaden, med plastskikt av biobaserat lågdensitetspolyeten (LDPE), skruvkork av biobaserat högdensitetspolyeten (HDPE) samt FSC-märkt kartong från ansvarsfullt skogsbruk. Allt polyeten i kartongen framställs från sockerrör.


Den nya Tetra Rex-förpackningen är framtagen i samarbete med Braskem, en av världens ledande tillverkare av polyetenplast från förnybara källor, och kommer att släppas på marknaden i början av 2015. Tetra Pak-kunder som använder standardförpackningen Tetra Rex 1-liter med TwistCap OSO 34 kan enkelt gå över till den nya versionen utan att behöva investera mer eller anpassa befintliga fyllningsmaskiner.

”´Environmental Excellence´ är en av Tetra Paks strategiska prioriteringar och en stor drivkraft för vår produktutvecklingsverksamhet. Tillsammans med leverantörer, kunder och andra intressenter leder vi branschen mot 100 procent förnybara förpackningar. När vi ökar andelen förnybart material i våra förpackningar är det inte bara bra för miljön, utan vi anser också att det ger våra kunder en konkurrensfördel genom att bidra till deras produkters totala miljöprofil”, säger Charles Brand, VP Marketing & Product Management på Tetra Pak.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK