...
Snart premiär för alkoholfritt julöl

I år lanseras för första gången ett svenskt alkoholfritt julöl på Systembolaget.
Det nya ölet – Eriksberg Julbordslager från Carlsberg Sverige – är ett aningen mörkare alkoholfritt lageröl, som tappas på 33 centiliters glasflaskor av standarmodell.
Intresset för alkoholfri öl fortsätter att växa. Under 2013 ökade försäljningen av alkoholfritt med 30 procent jämfört med året innan. Även i juletider är intresset för alkoholfritt öl stort. Redan för två år sedan kunde 44 procent av alla svenskar tänka sig att fira jul med en alkoholfri öl, det visade 2012 års upplaga av Carlsberg Sveriges årliga undersökning Dryckeskollen.


”Att dricka julöl till julmaten är en gammal och kär tradition. Därför är vi stolta över att presentera Sveriges första alkoholfria julöl. Eriksberg Julbordslager gifter sig utmärkt med julens många smaker, där ölets friska citrustoner passar bra till den lite fetare julmaten”, säger Daniel Eriksson, bryggmästare på Carlsberg Sverige. 

Att brygga julöl är en flera hundra år gammal tradition och drycken har varit ett självklart inslag på de svenska julborden ända sedan vikingatiden. Julölet är ofta mörkt och smaken är traditionsenligt fylligare än ”vanlig ”öl, för att balansera upp julbordets lite fetare och salta rätter. 

Eriksberg Julbordslager och övriga julöl från Carlsberg Sverige kommer att finnas på Systembolaget från den 3 november.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Glas Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK