...
Sevärt på Elmia Subcontractor:
Innovationsguru presenterar spännande framtidsmaterial

En 3D-printer som kan skriva ut två material samtidigt, bioplast av krabbskal och printning i 4D. När mässan Elmia Subcontractor drar igång i mitten av november är den tyska innovationsgurun Sascha Peters (bilden) tillbaka med nya materialinnovationer – handplockat för den svenska tillverkningsindustrin!
Berlinbaserade Sascha Peters är ett av världens tyngsta namn inom material- och teknologiområdet. Han brinner för att länka samman konstruktion och design för en effektivare produktutveckling. I jakt på nya spännande innovationer skannar han omvärlden och har kontakt med forskningsinstitut världen över.


”En stark trend är att 3D-printning växer fort inom industrin. Alla material går att producera genom 3D och man är nu på en så hög nivå att det är möjligt att printa vilken produkt som helst”, menar Sascha Peters.

Under Elmia Subcontractor i Jönköping den 11 – 14 november kommer Sascha Peters, liksom vid fjolårets mässa, att framträda på Subcontractor InnoDex, som är en arena för industrins alla produktutvecklare, konstruktörer och designer. Här förmedlas kunskaper och inspiration utöver det vanliga, med utställningar och föreläsningar om innovativa material, nya mer effektiva tekniker och kreativa processer.

Efter fjolårets framgång ser Sascha Peters fram emot att komma tillbaka.
”Intresset från besökarna var fantastiskt förra året. Det ska bli väldigt spännande att återigen diskutera innovation och utveckling med produktutvecklare och konstruktörer från den svenska industrin”, säger han.

I utställningen ”Material Revolution” på mässan kommer att visas en futuristisk 3D-printad skulptur av ett fordon, designad för att visa potentialen i additiv tillverkning. Besökaren kan se hur man integrerar en teknisk enhet i en komponent direkt i utskriftsprocessen.
En specialdesignad möbel finns också på plats, utskriven i ett enda stycke i världens största 3D-skrivare.
Andra material för framtiden, som visas i utställningen, är ”Plastic Stone” – en komposit, som gör det möjligt att fritt forma sten, och träfaner i tubform, som är lättare än både karbon och glasfiber. Dessutom visas interaktiva ”Light skin”, som lyser vid beröring, vibration och tryck samt bambufiberkomposit, som utvecklats för industrin av schweiziska forskare.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK