...
Hållbarhetspris till Felix ketchupflaska

Kraftigt reducerade koldioxidutsläpp och minskat matsvinn. Det var två av fördelarna som framhölls då Felix nya ketchupflaska kammade hem det prestigefyllda priset Packaging Sustainability Award.
”Det här är fantastiskt roligt! Utmärkelsen är ett kvitto på att vi verkligen har lyckats med det som vi ville göra – att ta fram en förpackning som både är snällare mot miljön och lättare att hantera för konsumenten. Det har inneburit stora investeringar i vår ketchupfabrik i Fågelmara och hårt slit för våra medarbetare, så det här priset delar jag med många”, sade Orkla Foods Sveriges produktchef Lars-Erik Jönsson, vid prisutdelningen i samband med förpackningsmässan Empack i Kista.


Juryns motivering till priset löd:
Orkla Foods Sverige har genom lanseringen av en ny ketchupflaska för sitt varumärke Felix uppnått stora miljövinster. Genom att blåsa flaskorna på ort och ställe, där ketchupen tillverkas, besparar man miljön utsläpp av koldioxid från transporter av tomma flaskor. Reduceringen av koldioxidutsläpp är så stor som över 90 procent.
Ytterligare bidrar den nya flaskans design till minskat matsvinn. Med en bred kapsyl står den stadigt på ”huvudet” på såväl matbordet som i kylskåpet, och gör den lätt att tömma på hela innehållet. En greppvänlig midja hjälper här även konsumenten att göra jobbet
.”

”Det är en häftig känsla att vår nya Felix ketchupflaska minskar utsläppen från flasktransporter med 90procent. Det motsvarar 15 varv runt jorden med lastbil! Som ett av Sveriges största matföretag har vi ett stort ansvar och vi ska och vill göra skillnad”, säger Orkla Foods Sveriges nytillsatta CSR-direktör, Cecilia Sjöholm.

Mer om tillverkningen av Felix nya ketchupflaska kan du läsa HÄR.

--------------------------------------------
Packaging Sustainability Award är ett av priserna i Packaging Industry Awards, som är branschutmärkelser vilka premierar extraordinära insatser på den svenska förpackningsmarknaden under året. Tävlingen arrangeras av tidningen Packmarknaden/Packnet.se tillsammans med partners, i år Iggesund Paperboard och mässan Empack.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK