...
Köttråget BeeMagic fick årets guldnöt
Silvernöten gick till den barnsäkra läkemedelsförpackningen Locked4Kids.
En smart förslutnings- och öppningsanordning tilldelades bronsnöten.

Att dela ut nötter till förpackningar låter kanske inte speciellt uppmuntrande, men det är precis vad som sker, när holländska organisationen NVC (Nederlands VerpakkingsCentrum) delar ut sin eftertraktade ”De Gouden Noot” (Den Gyllene Nöten).
Årets vinnare av den gyllene nöten, som korades i samband med NVC Packaging Innovation Dinner i Utrecht i slutet av september, blev köttråget BeeMagic Tray (bilden) från företaget Dampack International bv.


BeeMagic Tray är ett plasttråg för kött, fågel och fisk, som lämpar sig för packning med modifiera atmosfär (MAP). Det speciella med tråget är att det inte behöver förses med traditionella fukt- och köttsaftabsorbenter i form av kladdiga ”kuddar” i botten av tråget. I stället används en perforerad film, som placeras mellan köttbiten och trågets botten, vilken har en markant bikakestruktur. Överflödig fukt och köttsafter kan passera genom den perforerade filmen och kommer därmed inte i direkt kontakt med produkten. Konstruktionen gör också att köttbiten förblir fräsch och inte torkar ut.

Med BeeMagic Tray-konceptet undviker man också att pappers- och plastfibrer avsöndras och kommer i kontakt med den förpackade produkten, vilket annars är vanligt med traditionella absorbenter. BeeMagic-tråget kan enkelt tillverkas och fyllas i existerande tillverknings- och fyllningslinjer.

Förutom ”Den gyllene Nöten” delade NVC även ut en ”silvernöt” och en ”bronsnöt”.

De Zilveren Noot tilldelades den barnsäkra blisterförpackningen Locked4Kids, som används för läkemedel och De Bronzen Noot gick till konceptet SpRing Latch, som är en smart förslutnings- och öppningslösning för färg- och kemikaliefat.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK