...
Orkla Foods satsar i skånska Tollarp

Orkla Foods Sveriges har investerat i en ny modern produktionslinje för storköksprodukter vid sin fabrik i skånska Tollarp, söder om Kristianstad. Investeringen bestämdes så sent som i mars i år och redan nu, ett halvår senare, är den nya linjen igång med att fylla sylt, marmelad, mos, gelé och kompotter i storförpackningar till den svenska restaurang- och storköksmarknaden.
”Det var en pressad och utmanande tidsplan, men det gör det bara extra roligt att se den nya linjen köras för fullt idag. Det hade vi aldrig klarat utan våra engagerade och duktiga medarbetare här i Tollarp”, säger platschefen Erik Wendel (bilden).


På den nya produktionslinjen kan förpackningar i många fler former och storlekar än tidigare köras, som till exempel fyrkantiga hinkar. Dessutom innebär en så ny maskin smartare energianvändning och ökad effektivitet.

”Linjens högre effektivitet gör att vi kan frigöra personal, som kan lägga mer tid på andra prioriterade områden i vår verksamhet, som HMS (hälsa, miljö, säkerhet). Det är en vinnande lösning för alla helt enkelt”, säger Erik Wendel.

-----------------------------------------
Orkla Foods Sverige tillagar mat och dryck för den svenska marknaden. Företagets varumärken är Abba, Kalles, Felix, BOB, Frödinge, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Mrs Cheng´s, Kung Gustaf, Fun Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Krögarklass, Limfjord, Liva Energi och Paulúns.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK