...
Scanpack 2015 arrangerar konferens och specialutställning om Save Food
Anna-Lena Friberg är affärsansvarig för Scanpack.

Under förpackningsmässan Scanpack på Svenska Mässan i Göteborg i oktober nästa år kommer man att göra en specialutställning, kombinerad med konferens, kring det internationella hållbarhetsinitiativet ”Save Food”.
Save Food-initiativet kommer från Interpack och Messe Düsseldorf i samarbete med FAO, FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation, och UNEP, FN:s miljöprogram. Runt 200 industriföretag har på kort tid anslutit sig till projektet, däribland svenska BillerudKorsnäs (läs här).


Enligt FAO lider närmare en miljard människor av svält och undernäring. Samtidigt slänger vi i den rika delen av världen 25 procent av all mat vi köper, var fjärde matkasse går rätt ner i soporna.
Det samlade matsvinnet skulle kunna föda världens hungrande befolkning tre gånger om. Hälften av USA:s matsvinn skulle räcka att mätta alla svältande…
Problemet är: hur ska det gå till? En del av svaret är bättre förpackningar.

En av dem som ser möjligheterna är Elisabeth Borch, chef för mikrobiologi och processhygien på SIK, Institutet för Livsmedel och Bioteknik.
”Bättre förpackningar, i kombination med utvecklad processhygien, ökar definitivt förutsättningarna att mätta världen. Alla lösningar som bevarar, som hämmar de processer som gör att livsmedel bryts ned, skapar ökade förutsättningar att minska svinnet”, säger hon.

Specialutställningen under Scanpack 2015 arrangeras i samarbete med med Interpack och med stöd av FN-organen FAO och UNEP.
”Vi är oerhört glada för att kunna ta upp en hållbarhetsfråga, som i högsta grad handlar om mänsklighetens överlevnad, på vår agenda. Det här är en fråga som berör alla, från lokal till global nivå. Det är också glädjande att Interpack och Messe Düsseldorf har valt Scanpack som sin samarbetspartner i Skandinavien, då vi redan arbetar aktivt med dessa frågor”, säger Anna-Lena Friberg, affärsansvarig för Scanpack.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK