...
Stora Enso uppgraderar kartongmaskin

Stora Enso meddelar att man ska investera 27 miljoner euro (cirka 250 miljoner kronor) i en av sina kartongmaskiner vid Imatra bruk (bilden) i Finland.
Investeringen, som rör konsumentkartongmaskin 5, innebär att man ökar maskinens kapacitet med 20.000 årston samtidigt som man förbättrar kvaliteten och höjer kostnadseffektiviteten. Investeringen kommer att fokusera på maskinens bestrykningsdel och modernisering av rullmaskinen och rullförpackningen.


”Investeringen är i linje med Stora Ensos omvandling till ett kundfokuserat företag för förnybara material. Utöver ökad kapacitet kommer investeringen att höja kvaliteten och kostnadseffektiviteten för vår enhet i Tainionkoski på den globala marknaden”, säger Vesa Simola, chef för affärsenheten Consumer Board.

Enligt planerna kommer moderniseringen av rullförpackningen att ske på våren 2015 under tiden maskinen är i drift. Resten av arbetet är planerat att genomföras under det schemalagda underhållsstoppet i september 2015.

------------------------------------------------
Imatra bruk består av de två enheterna Kaukopää och Tainionkoski. Enheternas sammanlagda produktionskapacitet är över en miljon ton kartong och papper per år. Bruken sysselsätter omkring 870 personer. Cirka 90 av dem arbetar vid Tainionkoski.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK