...
Nordvalls investerar 20 miljoner i två digitala tryckpressar från HP

Etikettryckeriet Nordvalls i skånska Sjöbo investerar 20 miljoner kronor i två nya digitala tryckpressar. Företaget skriver i ett pressmeddelande att man köpt två stycken av Hewlett Packards nya, högpresterande digitala tryckpress HP Indigo WS6800 (bilden).
”Vår bransch befinner sig i en snabb förändring. Vi måste förhålla oss till kortare serier och ökade kvalitetskrav från kundsidan och är tvungna att se över vår maskinpark för att kunna säkerställa vår konkurrenskraft”, säger Patrik Jenemark, Nordvalls VD.


Nordvalls skriver att investeringen är en av de enskilt största i bolagets historia och ytterligare ett steg i företagets mål att befästa sin ledande position på den svenska och nordiska etikettmarknaden.
”Investeringen är också ett bevis för att vårt familjeägda bolag är berett på att satsa framåt i våra anläggningar i Sjöbo och Kungälv”, säger Patrik Jenemark.

De två digitala pressarna installeras vid Nordvalls anläggning i Sjöbo under hösten 2014 och första pressen beräknas kunna tas i drift i slutet på året. Enligt företaget erbjuder den nu inköpta pressarna helt nya nivåer av flexibilitet, kvalitet och produktionshastighet på samtliga material.

-------------------------------------------------------------
Nordvalls Etikett AB grundades 1907 och är idag ett ledande etikettryckeri med en omsättning på ca 250 miljoner krobor. Bolaget är familjeägt än i dag och sysselsätter 150 medarbetare vid tre anläggningar i Sjöbo och Kungälv. Man tillverkar allt från enkla etiketter till integrerade lösningar i förpackningen och huvudkundsegmenten är läkemedel, livsmedel, kosmetik, kemteknisk- samt dryckesindustri.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK