...
Succé för årets upplaga av konferensen Top Packaging Summit by Packbridge
Paneldebatten med Kevin Vyse från Marks & Spencer, Sofie Möller från Carlsberg och Kerstin Werner från Tate & Lyle fångade åhörarnas intresse. Längst t.v. Packbridges VD Per-Stefan Gersbro.
Ravindra Parasnis, VD för Stora Enso Packaging i Norden, var en av de många prominenta talarna.
Paul Swenson flög över Atlanten från USA för att berätta om den nya, transparenta konservburk av plast, som företaget Kortec utvecklat.
En annan långväga gäst var professor Pascal Kamden från Michigan State University, där förpackningar spelar en viktig roll i utbildningen.

Årets upplaga av förpackningsklustret Packbridges konferens ”Top Packaging Summit by Packbridge” arrangerades den 22 och 23 oktober på Sundspärlan i Helsingborg med stor framgång.
Det var fjärde gången konferensen genomfördes och för varje år har arrangemanget vuxit. Detta år var inget undantag. Top Packaging Summit by Packbridge är i dag Europas största förpackningskonferens.
” Hela evenemanget flöt perfekt och vi är oerhört nöjda med utfallet av årets konferens och jag tror mig kunna säga att det gäller för deltagarna också, vare sig de var föredragshållare, utställare eller åhörare”., säger Packbridges VD Per-Stefan Gersbro.


I år hade konferensen över 320 deltagare från 25 länder och 150 företag och organisationer, en ökning med 10 procent från förra året. 46 utställande företag var på plats och det är en ökning med 15 procent.

”De kommentarer jag fick under de två dagarna var samstämmiga: det var den hittills bästa Top Packaging Summit. Jag vet att vårt evenemang i dag är Europa största förpackningskonferens och många kvalificerade bedömare hävdar att den också är den bästa!”, säger en nöjd Per-Stefan Gersbro.

Sundspärlan i Helsingborg var en väl anpassad anläggning för konferensen. I princip var utställningslokalen den samma som den stora konferenslokalen (det fanns en mindre också, programmet var till viss del uppdelat i två delar) och det visade sig vara något som fungerade mycket bra. Minglet och nätverkandet och frågorna kring utställarnas produkter och tjänster var intensiv i pauserna.

Årets konferens bjöd på hög klass på talarna, i år drygt 30 till antalet. Med korta presentationer och paneldiskussioner efter varje block höll de fyra moderatorerna högt tempo genom konferensens olika teman: marknad, teknologi, innovation och matspill.

Nytt för i år var också kopplingen till den digitala plattformen för öppen innovation, OpenUp, som drivs av Packbridge tillsammans med Livmedelsakademin, med workshops i öppen miljö i varje nätverkspaus, där konferensens olika teman låg till grund för kreativa diskussioner och tävlingar om bästa idé. Forumen på OpenUp ligger kvar för fortsatta diskussioner efter konferensen. Här får talarna och deltagarna möjlighet till fortsatt dialog kring alla frågor och idéer som genererade på konferensen.

Top Packaging Summit by Packbridge är en årlig konferens, men nu gör man paus och återkommer nästa gång år 2016. Nästa år i oktober är det som bekant dags för Nordens största och viktigaste förpackningsmässa, Scanpack, och med tanke på den mässans betydelse tar konferensen en paus.

”Som arrangörer är vi oerhört nöjda med årets konferens. Utmaningen blir att toppa detta nästa gång, men nu har vi alltså lite tid på oss, eftersom det dröjer till oktober 2016 innan Top Packaging Summit by Packbridge är tillbaka”, säger Per-Stefan Gersbro.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK