...
Förpackningar med bönor återkallas i Storbritannien

Brittiska livsmedelsföretaget Jumbo UK Ltd har återkallat alla förpackningar med produkten “Nigeria Taste Brown Beans” efter ett giftlarm från FSA (Food Standard Agency).
Enligt FSA har förpackningarna med de torkade bönorna transporterats från Nigeria tillsammans med små ”kuvert” med ämnet aluminiumfosfid, som användas för insektsbekämpning. Ämnet är giftigt att förtära och vid kontakt med vatten bildas den mycket giftiga gasen fosfin.
Enligt FSA är återkallandet en säkerhetsåtgärd – inga förpackningar med giftkontaminerat innehåll har hittills påträffats.


Samtliga förpackningar i Storbritannien och Irland kallas nu tillbaka och konsumenter, som köpt produkterna, uppmanas att inte äta av bönorna. Ute i de brittiska livsmedelsbutikerna kommer anslag att sättas upp, som informerar om återkallandet av Nigeria Taste Brown Beans.

Enligt uppgift på den svenska nyhetssajten FoodMonitor.se säljs de aktuella bönorna av sju grossister och butiker i Sverige.
Någon reaktion från svenska myndigheten Livsmedelsverket på det brittiska giftlarmet har dock ännu inte kommit.
En varning till konsumenter i Sverige som köpt ”Nigeria Taste Brown Beans” och en rekommendation att slänga eller lämna tillbaka eventuella förpackningar torde dock vara på sin plats.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK