...
Skärbord för tjockare skuminreden

Schweiziska Zünd Systemteknik AG har utvecklat ett nytt skärbord för skärning av skummaterial i tjocklekar upp till 110 millimeter (bilden).
Företagets skandinaviska dotterbolag, Zünd Skandinavien i danska Odder, utanför Aarhus, skriver i ett pressmeddelande att den nya skärmaskinen är perfekt för tillskärning av skuminreden i förpackningar. Skärmaskinen kan dessutom förses med bighjul och kniv för skärning och tillverkning av wellpappförpackningar.


Det nya skärbordet från Zünd är en ny version av deras G3 skärbord och är specialutvecklad för tillskärning av skummaterial till förpackningsinreden.
Standardmodellen av G3-bordet kan hantera material med tjocklekar upp till 50 millimeter, men den nya versionen av bordet har en förhöjd bom på skärbordet, som tillåter skärning av 110 mm höga material.

Eftersom det nya skärbordet är baserat på G3-bordets modulära plattform kan man montera flera olika verktygsmoduler utan att skifta skärhuvud. Ett och samma skärbord kan således även användas för att skära och biga wellpapp och kartong. Systemet ger därmed också möjlighet för såväl prototyptillverkning som produktion av förpackningar och displayer.

Zünd Skandinavia påpekar vidare att oavsett vilket CAD-program för konstruktuion och design, som kunden har, så kan det användas i Zünds mjukvara för styrning av skärbordet. Styrprogrammet innehåller dessutom ett mediabibliotek där skärparametrar för alla gängse förpackningsmaterial är inprogrammerade, vilket gör att det endast tar några sekunder att göra en fil klar för skärning i ett specifikt material.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK