...
Brobygrafiskastudent blev årets Ljungbergsstipendiat

Gintare Cirbaite, som studerar på yrkeshögskoleutbildningen Förpackningsdesigner vid Brobygrafiska i Sunne, har tilldelats årets Erik Johan Ljungbergs stipendium.
Stipendiet, som kommer från Erik Johan Ljungbergs Utbildningsfond, är på 10.000 kr och delas varje år ut till en förpackningsdesignstudent under Tore Wretman-dagarna i Måltidsriket.
På bilden syns Gintare tillsammans med stipendieutdelaren Carl Jan Granqvist.


I sin motivering skriver juryn:
Gintare har en utomordentlig känsla för förpackningskonstruktion och design. Med sin inställning och hjälpsamhet är hon mycket uppskattad av såväl lärare som studentkolleger.
Gintare har även gjort många projekt utöver det som ingår i hennes utbildning. Bl.a. minimodeller i wellpapp till Alma Löf museums alla byggnader som finns på området. Hon har även samarbetat med glaskonstnären Inga-Lena Klenell i ett projekt till Sverigeutställningen i Washington, USA.
En ung dam som vet vad hon vill, vilket med all säkerhet kommer att visa sig i framtiden
.”

Måltidsriket är en ledande nationell och internationell arena och ett resurscentrum för kreativ design av måltidsupplevelser med konsument – och producentperspektiv där hantverk, konst och vetenskap integreras.
Föreningen har till ändamål att främja upplevelsen av måltiden, genom att bidra, utveckla och stärka upplevelsen för konsument och producent.
Måltidsriket ska utgöra en länk mellan forskning och näringsliv samt offentlig sektor.
Bland de många medlemmarna i Måltidsriket märks bland annat Wasabröd, Löfbergs Lila AB, Kopparbergs Bryggeri, Gunnar Dafgård AB, Grythyttans Gästgivaregård och Kil Slakteri AB.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-31

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK