...
Säckpappersmaskin får ökad kapacitet när BillerudKorsnäs satsar i Skärblacka

BillerudKorsnäs ska investera 260 miljoner kronor i bruket i Skärblacka (bilden), utanför Norrköping. Investeringen görs i säckpappersmaskin 9 och kommer bland annat att innebära en kapacitetökning med 20.000 årston upp till 180.000 årston.
BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att investeringen är i enlighet med bolagtes tillväxtstrategi och en del av tillväxtplanen Selective Growth för affärsområdet Packaging Paper.


Pappersmaskin 9 tillverkar högkvalitativt brunt säckpapper, som används för tillverkning av säckar för förpackning av cement, andra byggmaterial eller kemikalier. En stor del av produktionen säljs på tillväxtmarknader utanför Europa.
”Vi ser en stor potential för våra säckpapper i Sydostasien, där vår produkt QuickFill är en kvalitetsledare. I dessa områden förpackas ofta cement och andra byggmineraler i plastsäckar. Säckar som görs av vårt papper erbjuder stora fördelar för varumärkesägarna vad gäller produktionsekonomi, men också vad gäller hållbarhet och hälsa”, säger Johan Nellbeck, SVP Packaging Paper.

Investeringen i Skärblacka omfattar bland annat säckpappersmaskinens inloppslåda och dess viraparti och den kommer att genomföras under 2015. Investeringen är ett resultat av en genomgång av bolagets maskinpark som genomförts.
BillerudKorsnäs skriver att investeringen ät ett viktigt steg för utvecklingen av produktionsanläggningen i Skärblacka och att den följer på framgångsrika investeringar inom energi och miljö sedan 2012.

Bolaget noterar också i pressmeddelandet att investeringsnivåerna för 2015 och 2016, som man tidigare meddelat, kommer att vara över avskrivningsnivån.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-31

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Industri Marknad Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK