...
Årets alla Scanstar-vinnare på parad
Stjärnparad! Alla årets Scanstarvinnare samlade på podiet i samband med prisutdelningen på Foodtech i Herning.
Toro Middagsklar
Expresso Fliptop
Castello ALPS Selection
MAPET II
Grilstad bordsförpackning med skruvlock

Här presenterar vi de resterande fem av de tio förpackningar och deras upphovsmän, som premierades i årets upplaga av den nordiska förpackningstävlingen Scanstar. De fem första vinnarna beskrev vi i förra veckan (läs här).
Prisutdelningen i årets Scanstar ägde rum i samband med mässan Foodtech i danska Herning i slutet av förra månaden, då tio av de sammanlagt 19 insända bidragen belönades med Scanstar-diplom och rättigheten att deltaga i den globala tävlingen World Star.


Toro Middagsklar
Producent: Peterson Packaging
Formgivare:  Orkla Foods Norge, Toro Elverum och Mari Haugesten (Peterson Packaging)
Användare: Orkla Foods Norge, Toro Elverum
Beskrivning: Distributions- och hyllexponeringsförpackning i wellpapp, avsedd för färdiga middagssåser.
Juryn: Enkel och funktionell lösning, som inte är ny men perfekt genomförd. Materialbesparande lösning som ger god ergonomi för butiksanställda (kan öppnas utan användande av kniv). Kan köras på befintliga wrap-around förpackningsmaskiner.

Expresso Fliptop
Producent: Maskinpakking AS
Formgivare:  Ketil Snarset
Användare: Fazer i Sverige och Finland
Beskrivning: Maskinpakking har utvecklat en ny fliptoplösning för en s.k. Expresso-förpackning, avsedd för pulverprodukter som kakao, bakpulver, vaniljsocker, etc. Enkel att öppna och stänga och dammtät. Kan tillverkas i existerande förpackningslinjer med endast få ombyggnader. Hela förpackningen tillverkas ur ett enda ark.
Juryn: Valet av fliptop är en förbättring av existerande förpackningar och ger bättre visuell presentation efter öppnandet och ger eleganta och smarta signaler. Skapar mervärde för konsumenten eftersom den ser bra ut och kan placeras direkt på matbordet.

Castello ALPS Selection
Producent: Arla Foods Amba
Formgivare:  SwiftOpen ApS och Fuji Packaging GmbH
Användare: Arla Foods Amba
Beskrivning: Konsumentförpackning för ost i ståpåseformat, försedd med SwiftOpen öppnings- och förslutningslösning som ökar förpackningens användarvärde utan väsentliga merkostnader. SwiftOpen kan appliceras förpackningsfilmen under packningsprocessen utan att påverka produktiviteten.
Juryn: Ståpåsen för ost fick många lovord av juryn som föll för designen och den enkla öppnings- och återförslutningslösningen. En förpackning som gläder livsmedelsbranschen, gör sig bra på butikshyllan och gillas av konsumenten.

MAPET II
Producent: Færch Plast A/S
Formgivare:  Færch Plast A/S
Användare: Producenter av färskt kött, fågel och fisk.
Beskrivning: Trågförpackning för livsmedel, huvudsakligen tillverkad av återvunnen PET (rPET) från dryckesflaskor. Supertransparent material som skiljer sig från det i Skandinavien vanliga plastmaterialet polypropen (PP). Tillåter konsumenten att se och bedöma innehållets kvalitet.
Juryn: Ett steg i rätt riktning! Materialet är ett laminat, där mittskiktet utgörs av rPET. Återanvändning av plast lever upp till kraven på ett hållbart samhälle. Ett genomskinligt tråg som presenterar innehållet på ett tilltalande sätt.

Grilstad bordsförpackning med skruvlock
Producent: RPC Superfos
Formgivare:  RPC Superfos
Användare: Grilstad AS
Beskrivning: Användarvänlig förpackning till påläggskorv. Förpackningen andas kvalitet och ger god insyn. Sprutformad plastbägare i PP med IML-etikett och syrebarriär bestående av EVOH.
Juryn: Välkänd ”ostkupe”-lösning som här används i en ny applikation som står fram på påläggshyllan. Användarvänlig med en mycket god förslutningsmekanism vars tydliga ”klick”-indikering ger trygghet åt konsumenten. Förpackningen, som har en syrebarriär som en metallburk, kan sättas fram direkt på matbordet.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-11-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK