...
Alla Lidls förpackningar får ny design
Först ut i butikerna är de nya förpackningarna för Chef Select-produkter. Foto: Magnus Skoglöf.

Reklam- och designbyrån AdPlant har fått i uppdrag att göra ny design till livsmedelskedjan Lidls alla förpackningar, enligt ett pressmeddelande.
Eftersom Lidl har som policy att arbeta isolerat med varje produktkategori för sig och utveckla egna varumärken inom kategorierna, så blir det ett annorlunda arbete att göra nya designer till alla kedjans förpackningar.
”Utmaningen med hela det pågående designprojektet är att vi arbetar med många olika kategorier som alla behöver få sin egna smakfulla design”, säger Marcus Enström på AdPlant.


En av grundtankarna i Lidl-konceptet är att man köper varor utan mellanhänder från olika leverantörer. Eftersom dessa leverantörer har olika resurser kommer detta att inverka på deras förpackningsmöjligheter.
”Tryckteknik, färgsystem och förpackningsmöjligheter variera och detta är något som vi måste vara redo att anpassa oss för i både design och originalproduktion”, säger Marcus Enström.

Lidl har ju gjort sig känd som en lågpriskedja, men detta är inget som förpackningsutformarna på AdPlant kommer att ta fasta på.
”Konsumenten vet redan att Lidl håller lägre priser. Det behöver man inte förstärka i vare sig reklam eller förpackningsdesign. Däremot kan en snygg förpackning bidra till att man faktiskt väljer att prova produkten och få uppleva kvaliteten”, säger Marcus Enström.

De första nya förpackningarna har nyligen lanserats. Det är förpackningar med gratänger och spareribs under varumärket Chef Select, som nu finns ute i Lidl-butikerna.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-11-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK