...
Frukostmöte med Packbridge:
En annorlunda syn på förpackningsavfall

Hur är synen på förpackningsavfall runt om i världen? I Europa betraktar tre av fyra tillfrågade förpackningen huvudsakligen som skräp. Har de rätt? Hur kan vi förbättra intrycket av förpackningar och minska avfallet?
De här frågorna och många fler kring problematiken med förpackningsavfall är bakgrunden till det frukostmöte förpackningsklustret Packbridge arrangerar i Båstad den 18 november.
Vid mötet kommer representanter från avfallshantering och insamling samt industrin att finnas på plats för att ge sin syn på saken.


Från advokatfirman Vinge kommer Mathias Lindquist att belysa rättsläget avseende insamling och återvinning av förpackningar och hur spelplanen förändrats med den nya regeringen.

Jon Djerf från Avfall Sverige, den svenska intresse- och branschorganisationen inom avfallshantering och återvinning, kommer att knyta an till Mathias Lindquist presentation och ge Avfall Sveriges syn på läget.

NSR (Nordvästra Skånes Renhållnings AB) har stor kompetens inom planering, insamling, återvinning och behandling av material och från dem kommer Kim Olsson att ge sin syn på insamlings- och återvinningsmarknaden, med fokus på förpackningar.

Ingrid Lidbäck från förpackningstillverkaren Flextrus ska beskriva hur den förpackningstillverkande industrin hela tiden jobbar med att minimera materialmängden utan att för den skull minska skyddet för den packade varan.

Avslutningsvis kommer Bo Wallteg, kommunikatör på Packbridge, och chefredaktör för tidningen nord emballage och packnyheter.se, att ge en snabb översikt över förpackningsmarknaden i dag, med tyngdpunkt på material. Vad innebär till exempel bioplasternas allt snabbare framsteg på marknaden?

Frukostmötet avslutas i vanlig ordning med en kortare paneldiskussion.

Plats för frukostmötet blir Kunskapscentrum Agardh i Båstad och mötet börjar 8.30 med fika och registrering. Mötet beräknas vara slut 10.30. Seminariet genomförs på engelska. Sponsor för frukostmötet är Båstad Kommun.

Packbridge meddelar också att på klustrets digitala plattform OpenUp pågår just nu en utmaning på temat ”A Different View on Packaging Waste”, som alltså också är temat för frukostmötet den 18 november.
På OpenUp kan man gå in och bidra med idéer om förpackningsavall och den bästa idén kommer att belönas med 400 euro in om ramen för OpenUp Award. Prisutdelningen kommer att ske direkt efter paneldiskussionen vid frukostmötet.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-11-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK