...
Smurfit Kappa lägger ner i Nybro Satsar på övriga wellpappenheter

Smurfit Kappa meddelar att man konsoliderar sin wellpapptillverkning i Sverige genom en kombination av investeringar och rationaliseringar. Företaget kommer att investera 100 miljoner kronor för att koncentrera och effektivisera den svenska wellpapptillverkningen. Åtgärderna innefattar att man nästa år vill avveckla den wellpapptillverkande enheten i småländska Nybro och koncentrera sig på de övriga tre wellpapptillverkande enheterna i Eslöv, Brännögård och Gävle.
Nedläggningen i Nybro berör 110 tjänster. Smurfit Kappas offsetverksamhet LithoPac i Nybro berörs inte av beslutet.


Smurfit Kapa Sverige skriver i ett pressmeddelande att åtgärden att avveckla wellpapproduktionen i Nybro är en del i Smurfit Kappa-koncernens europeiska rationaliseringsprogram för att behålla bolagets konkurrenskraft. Produktionsvolymen i Nybro kommer istället att fördelas på de övriga tre enheterna i Sverige, där relevant kapacitet finns.

Som ett led i konsolideringsplanerna tillsätts 40 nya tjänster vid enheterna i Eslöv, Brännögård och Gävle och samtidigt förstärks den befintliga tryckkapaciteten i Eslöv med en ny fyrfärgs planstans. Även vid enheterna i Brännögård och Gävle görs väsentliga investeringar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-11-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK