...
Annorlunda förpackningsgrepp:
Bordsvatten i aluminiumflaskor

Chicago-baserade företaget Green Sheep har lanserat en annorlunda förpackningsform för bordsvatten. I stället för traditionella förpackningar i plast, glas eller vätskekartong säljer man sitt Green Sheep Water i halvliters aluminiumflaskor, tillverkade av Ball Corporation.
”I USA används 1.500 plastflaskor varje sekund och av dessa går bara cirka 30 procent till återvinning – resten hamnar på soptippen eller ute i naturen. Men aluflaskor är enklare att återvinna och aluminium kan dessutom återvinnas gång på gång i ett evigt kretslopp”, förklarar Jess Page, en av grundarna av Green Sheep.


Green Page säger att man valde Balls aluflaska Alumi-Tek till sitt bordsvatten för att det är en högkvalitativ, återförslutbar och lättburen förpackning, som dessutom tillhör kategorin ”dryckesburkar”, vilken är den förpackningstyp, som återvinns mest runt om i världen.

”Vi har arbetat tillsammans med Green Sheep i tre år för att ta fram den rätta förpackningen och vi är glada över att man nu valt våra Alumi-Tek-flaskor till sitt bordsvatten. Flaskorna är 100 procent återvinningsbara, kan återförslutas och kyler innehållet snabbare än andra förpackningsmaterial. Flaskorna är också försedda med direkttryck vilket eliminerar behovet för etiketter”, säger Bruce Doelling, försäljningschef för Balls affärsområde för dryckesburkar i metall.

Green Sheep Water säljs i butiker i Chicago och dess närområde, men kan också beställs i form av 12-packs via företagets hemsida.

Green Sheep Water startades av kompanjonerna Jess Page och Nicole Doucet som ett företag med speciellt miljöfokus. De ville ha en annorlunda förpackningsform för sitt bordsvatten och fann att aluminiumflaskor är ett miljövänligare alternativ än plastflaskor.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-11-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK