...
Perstorp trappar upp sina satsningar inom bioplast
Linda Zellner

Perstorp ökar nu sina satsningar och investeringar på den snabbväxande bioplastmarknaden. I ett pressmeddelande skriver man att den globala efterfrågan inom bioplaster förväntas växa med mer än 20 procent årligen inom överskådlig framtid och bolaget menar att tiden nu är mogen att göra betydande nyinvesteringar inom utveckling av bioplaster och bioplastprodukter.
Investeringarna omfattar dels en pilotanläggning i Warrington, Storbritannien, vilken redan är igång, dels ökade tekniska resurser och ett nytt laboratorium i skånska Perstorp, vilket kommer att vara på plats i januari 2015.


Perstorp är i dag en ledande tillverkare inom så kallad PCL-teknologi och deras polykaprolakton, som marknadsförs under varumärket Capa™, spelar av vital roll för att öka såväl biopolymerers prestanda som nedbrytbarheten hos en rad bioplastapplikationer.

”Dessa investeringar kommer att hjälpa kunderna att utveckla sina verksamheter snabbare, minska time-to-market och ge möjlighet att utveckla nya produkter och bioplastapplikationer”, skriver Perstorp i meddelandet.

Perstorp framhåller att polykaprolaktonen Capa är en perfekt prestationshöjare och produktionsförbättrare för förnybara biopolymerer, oavsett om det gäller kortlivade eller långlivade bioplastapplikationer. Företaget fokuserar på tre speciella områden där bioplaster förväntas växa: barriärer på papper, påsar och filmer samt hela förpackningskoncept. De investeringar, som man nu är i färd med att genomföra, syftar till att stödja en snabb utveckling inom dessa tre områden, men också till att ha en infrastruktur på plats, som kan möta de utmaningar som uppstår i form av nya, framväxande applikationsområden.

”Vi ökar vår konkurrenskraft genom dessa investeringar på ett område som är ett centralt fokus för Perstorpkoncernen. Vi avser att ta en ledande position i utvecklingen av nya bioplastprodukter, eftersom Capa-termoplaster tillför avsevärt ökad prestanda till biopolymerer och bioplastapplikationer”, säger Linda Zellner, som är chef för Perstorp Project Bioplastics.

Som vi tidigare meddelat blev Perstorps bioplymer Capa™ i somras blev godkänd för livsmedelskontakt (läs här), vilket inneburit att materialet kan användas till ett otal nya förpackningsapplikationer.

I pressmeddelandet upplyser Perstorp vidare om att man kommer att deltaga vid årets European Bioplastics Conference, som äger rum i Bryssel 2- 3 december. Företaget kommer dels att ställa ut på konferensens minimässa, dels kommer Linda Zellner att hålla ett inledningsanförande på konferensen om användningen av komposterbara plaster.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-11-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK