...
Specialmaterial till “energi-etiketter”
Energikrävande produkter, som kylskåp, frysar, etc., måste förses med tydliga och konsumentupplysanade etiketter enligt ett EU-direktiv.

Finska etikettmaterilatillverkaren UPM Raflatac har utvecklat ett speciellt etikettmaterial, avsett för applicering på vitvaror som kylskåp, frysar ,tvättmaskiner, torktumlare, spisar, mikrovågsugnar, etc.
Enligt EU:s direktiv ”Energy Labelling 2010//30/EU” ska alla energikrävande produkter, som har en betydande inverkan på energiförbrukningen, vägleda konsumenterna med tydliga etiketter med vederhäftig information om energiåtgång och annan miljöpåverkan.


För att göra det möjligt för producenter och återförsäljare att förse produkterna med tillräckligt stora etiketter, vilka lätt kan tas bort, när apparaten är installerad, har Raflatac utvecklat en serie självhäftande etikettmaterial, vilka kan användas på olika typer av underlag. Enligt Raflatac blir den underliggande ytan helt klibbfri och fri från lim, när etiketterna avlägsnats.

I EU:s speciella Energy Labelling”-direktiv listas vilka energikrävande produkter, som måste förses med tydliga och konsumentupplysande etiketter. För så kallade vitvaror omfattar direktivet även TV- och luftkonditioneringsapparater samt fönsterglas. Fler och fler produkter inkluderas efterhand – det senaste tillskottet är olika typer av dammsugare.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-11-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK