...
Klart med Sonocos köp av tyska Weidenhammer

USA-baserade globala förpackningskoncernen Sonoco meddelar att man nu genomfört köpet av tyska Weidenhammer Packaging Group.
Förvärvet, som kostat Sonoco cirka 2,6 miljarder kronor (286 miljoner euro) kontant, har nu godkänts av berörda konkurrensmyndigheter och därmed har en ny global jätte inom styva, fiberbaserade förpackningar skapats.
”Vi är oerhört glada över att kunna välkomna Weidenhammers ledningsgrupp och dess 1.100 medarbetare till Sonoco-familjen” säger Sonocos VD och koncernchef Jack Sanders (bilden).


Sonoco och Weidenhammer har tillsammans en imponerande omsättning på mer än 36 miljarder kronor. Antalet anställda uppgår till sammanlagt cirka 21.000 och man har nästan 350 tillverkningsenheter runt om i världen.

Weidenhammer, som grundades år 1955, är specialiserade på produktion av s.k. kompositförpackningar i form av tuber, rör, fat, containrar, etc., samt av plastförpackningar för livsmedels- och konsumentprodukter.

Sonoco, som grundades redan 1899, är en global leverantör av konsumentförpackningar och displayer samt skyddsförpackningar och andra industriprodukter.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-11-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK