...
Finsk flexibeltillverkare byter ägare och namn

Finska Suominen Flexibles har bytt ägare och nya huvudägare är företagets nya ledningsgrupp samt brittiska riskkapitalbolaget Lonsdale Capital Partners LLP. Tidigare ägaren Suominen Corporation kvarstår som minoritetsägare.
Samtidigt byter företaget namn till Amerplast, vilket är det namn företaget hade, när det etablerades för mer än 60 år sedan.
”Namnbytet står för ett nytt spännande kapitel för vårt företag”, säger VD Borge Kvamme (bilden).


Amerplast tillverkar högkvalitativa plastfilmsförpackningar inom livsmedel och detaljhandel. Förutom huvudenheten i Tammerfors har man ytterligare en finsk anläggning samt enheter i Polen, Ryssland och Sverige (Norrköping). Företaget exporterar sina produkter till sammanlagt 23 länder.

Nya VD:n Borge Kvamme kommer närmast från en position som VD för tyska Kobusch, som numera ingår i nybildade globala plastförpackningskoncernen Coveris (läs här). Borge Kvamme har tidigare även varit verksam i norska Elopak.

”Våra kunder förväntar sig jämn och hög kvalitet, service i toppklass och gemensamma innovations- och effektiviseringsprojekt. Och det ska vi ge dem med vårt nya varumärke”, säger Borge Kvamme.

Att man väljer att gå tillbaka till det namn företaget hade, när det etablerades 1952 i Tammerfors, beror på att den nya företagsledningen anser att företagets långa historia är en viktig grund att bygga den nya framtiden på.

”Det är anledningen till att vi återvänder till våra rötter som Amerplast. Vi vill vara tillbaka som branschledare och ligga i framkant med nya lösningar och innovationer. Och med våra planerade investeringar och en kontinuerlig förbättring av vår kundservice kommer vi att kunna serva våra kunder ännu bättre i framtiden”, säger Amerplasts COO Reima Kerttula.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-11-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK