...
Prisat förslutningssystem för färg- och kemikaliefat
Animering som visar principen för SpRing Latch-konceptet. (Klicka i bilden för större bild)

Glas- och metallförpackningstillverkaren Ardagh har lanserat ett nytt öppnings- och förslutningssystem för färg- och kemikaliefat i volymerna 5 – 30 liter.
Konceptet, som heter SpRing Latch och som belönats med en ”bronsnöt” i den holländska förpackningstävlingen ”De Gouden Noot” (Den gyllene nöten), sägs underlätta såväl fyllning av behållarna som öppning och förslutning ute hos användaren.


SpRing Latch-konceptets utformning innebär dels att ett färg- eller kemikaliefat kan förslutas automatiskt i stället för manuellt efter fyllning, dels att det är mycket enklare för användaren att öppna och säkert försluta fatet tack vare den fjädrande låsringen som säkert och tätt fixerar locket till behållaren.

Ardagh skriver i ett pressmeddelande att deras SpRing Latch-system ger en säker lösning på ett problem, som färg- och kemikalieindustrin brottats med i flera år. Med systemet eliminerar man behovet av manuell förslutning efter fyllning av koniska hinkar i volymerna fem till 30 liter. Företaget skriver också att den flexibla lösningen innebär att fyllare kan använda befintlig utrustning för att automatiskt försluta hinkarna.

Den patenterade förslutnings- och öppningslösningen Spring Latch har Ardagh utvecklat i samarbete med den holländska förpackningsdesignbyrån Plato Product Consultants. Under utveckllingsarbetet har man också fått värdefull feedback från tillverkare och återförsäljare.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-11-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kemteknisk Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK