...
Designstudenter från Nackademin får förpackningsinspiration i Paris
Nyöppnade Fondation Louis Vuitton i Paris är en av de platser studenterna från Nackademin ska besöka.

Ett 30-tal studenter från utbildningen Förpackningsutvecklare/-designer vid Nackademin i Stockholm besöker den här veckan Paris för elfte året i rad.
Målet med resan är att besöka förpackningsmässan Emballage, träffa franska designbyråer och få inspiration från alla moderna konstutställningar. Efter resan kommer studenterna att få till uppgift att ta fram en konstförpackning för en valfri produkt.


”Det ska bli otroligt spännande att se vad studenterna kommer fram till i projektet. Den moderna konsten är lite av en röd tråd under resan och omfattar allt ifrån förpackningar, design, arkitektur, mode till retailkoncept. Popkonst och design går ständigt sida vid sida, både i reklam och förpackningsdesign”, berättar Janne Wigen från produktionsbyrån Okidok!, som är samarbetspartner till både resan och projektet

Studenterna är på plats i Paris under totalt 5 dagar och schemat är digert. Förutom mässan Emballage besöker man designbyråerna Landor och The Brand Union, Picassomuseet, det nyöppnade Fondation Louis Vuitton, en mycket spännande utställning kring form, design och konst på Centre Pompidou och konceptbutiken Colette m.m.
Resan mynnar ut i ett projekt kring uppdraget att ta fram en konstförpackning för valfri produkt. Alla arbeten kommer att presenteras i sin helhet efter den 12 januari.

”Ett nära samarbete med näringslivet är bärande för alla våra utbildningar på Nackademin. Redan från dag ett introducerar vi branschen i utbildningen, eftersom det är viktigt att studenterna känner den nära kopplingen till sina kommande arbetsliv. Resan till Paris för att hitta inspiration är en del av det viktiga arbetet”, berättar Nils Danielsson, utbildningsledare för utbildningen Förpackningsutvecklare/-designer.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-11-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK