...
Elopak lanserar “lättklämd” variant av välkända Pure Pak

Norska Elopak lanserar nu en ny variant av sin välkända vätskekartongförpackning Pure Pak. Den nya modellen heter Pure Pak Sense (bilden) och den är bland annat försedd med vik- och klämanvisningar, som gör det lättare för konsumenten att vika ihop och klämma ut det sista av förpackningens innehåll. Den hopklämda förpackningen tar också mindre plats, när den lämnas till årervinning.
En annan nyhet på Pure Pak Sense är den distinkta, välvda ”fenan” på förpackningen topp, som ger utrymme för kundkommunikation i form av tryckt information.


Pure Pak Sens har dessutom ytor med prägling i toppen av förpackningen, vilket ger konsumenten en positiv taktil upplevelse och gör förpackningen lättare att hålla och hälla ur.

”En vätskekartongförpackning måste i dag vara så mycket mer än bara en generisk förpackning för flytande livsmedel. Den är en viktig del i marknadsmixen för kunden och vårt mål är därför att ständigt förbättra vårfa förpackningslösningar för att möta behovet av såväl design och funktionalitet som kostnadsbesparingar och flexibilitet”, säger Christoph Schönig, global marknadsdirektör hos Elopak.

Elopak skriver i ett pressmeddelande att den nya vätskekartongförpackningen är utvecklad för att kunna köras på befintliga fyllningslinjer. Det enda som behövs är en minimal investering i form av en kompletteringssats.

Den nu lanserade förpackningen rymmer 1 liter och den kommer i början av nästa år att följas av en mindre variant, som rymmer 0,5 liter.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-11-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK