...
KUKA köper schweiziska Swisslog

Tyska robotkoncernen KUKA AG kommer av allt att döma att köpa upp schweiziska automationsbolaget Swisslog. Detta står klart sedan KUKA redovisat att man nu säkrat mer än 80 procent av aktierna i Swisslog och därmed nått mer än de 66,66 procent som behövdes för att förvärvet skulle kunna genomföras.

KUKA:s bud på Swisslog lades fram i oktober och låg på 8,9 procent över gällande börskurs för Swisslogs aktier. Totalt är budet värd 357 miljoner US-dollar (cirka 2,6 miljarder kronor).

Swisslogs styrelse har rekommenderat aktieägarna att tacka ja till KUKA:s bud och den 18 november meddelade KUKA i ett pressmeddelande att aktieägare motsvarande 80,47 procent av aktierna nu accepterat budet.

Familjeägda tyska industrikoncernen Grenzeback Corp. äger 30 procent av aktierna i såväl KUKA som Swisslog och de har pushat för affärens genomförande, eftersom de gärna ser att de båda företagen går samman.

KUKA omsätter cirka 17 miljarder kronor på sin tillverkning av robotar till bland annat bil- och förpackningsindustrin, medan Swisslogs omsättning från automatiserade distributions- och lagersystem ligger på ca 5 miljarder kronor.
Enligt KUKA kommer de båda varumärkena att finnas kvar efter en fusion.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-11-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående Maskin och Utrustning Robotteknik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK