...
Ostkaka och sylt (förstås) till gästerna när Orkla invigde ny linje i Frödinge

Orkla Foods Sverige har investerat en ny produktionslinje för ostkaka i mellanmålsförpackning vid anläggningen i småländska Frödinge.
Investeringen är på 13 miljoner kronor och den nya tillverknings- och förpackningslinjen invigdes den 14 november – som passande nog också sedan 2004 är utnämnd till Ostkakans dag..!


Representanter från kommunens näringslivsenhet och lokalreportrar var på plats i Orkla Foods Sveriges anläggning i Frödinge, när företaget firade in sin nya satsning.
Dagen till ära bjöds det - förstås - på ostkaka med sylt och grädde och vid en rundvandring i ostkakeproduktionen visade platschef Klas Steensrum upp anläggningens nya stolthet.

”Här bakas ostkaka i mellanmålsförpackning. Förpackningen har två så kallade kamrar. En med ostkaka och en med sylt. Vi har byggt om hela vår ostkaketillverkning och i princip byggt en fabrik i fabriken för att kunna nå upp i allra högsta kvalitetsstandard. Detta har vi gjort under pågående produktion”, berättade Klas Steensrum, som också passade på att tacka och berömma sina medarbetare, som lagt ner mycket arbete och engagemang för att få den nya produktionslinjen på plats.

Satsningen i Frödinge kom i samband med att Orkla Foods Sverige lade upp en strategi för hur den ekonomiska utvecklingen i Frödingeanläggningen skulle vändas. Man beslöt då att bygga om befintlig ostkakeproduktion och investera i den nya linjen.

Satsningen ger enligt Klas Steensrum en tydlig signal om Frödinges betydelse för Orkla Foods Sveriges verksamhet.
”Investeringen i Frödinge är definitivt en viktig satsning, för Orkla Foods Sverige som företag, för våra medarbetare och för kommunen. Ökad produktion säkrar arbetstillfällen och kan på sikt förhoppningsvis skapa fler arbetstillfällen”, säger Klas Steensrum.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-11-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaskiner Livsmedel Marknad Maskin och Utrustning Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK