...
SCA:s koncernchef en av sju nya ledamöter i IVA

SCA:s VD och koncernchef Jan Johansson (bilden) är en av sju nya ledamöter som valts in i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien IVA.
Bland övriga nya ledamöter kan nämnas Ikeas VD Thomas Carlzon, Folksams, KF:s och Swedbanks styrelseordförande Anders Sundström samt Lundaprofessorn och barnboksförfattaren Sara Snogerup Linse.
”Denna gång har akademien valt in ett antal mycket framstående personer inom företagande, teknisk utveckling och forskning. IVA utvecklas och förbättras ständigt, och de nya invalen bidrar väsentligt till vår kunskapsbas”, säger IVA: VD Björn O. Nilsson.


IVA skriver i ett pressmeddelande att Jan Johansson, VD och koncernchef SCA AB, väljs in i IVA:s avdelning för Företagande och ledarskap.

Jan Johansson, som är född 1954, är jur. kand. vid Stockholms universitet, och har tidigare bland annat arbetat som bolagsjurist och senare affärsområdeschef på Svenska Shell.
1994 rekryterades han som vice VD med ansvar för Marknad och Försäljning i Vattenfall och senare tog han sig an jobbet att som VD och koncernchef rädda det krisande Boliden, vilket han lyckades med.
2007 blev Jan Johansson VD och koncernchef för SCA.
Jan Johansson är även styrelseledamot i Svenska Handelsbanken och SSAB.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-11-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK