...
Storaffär inom vätskekartong:
SIG Combibloc i nya ägarhänder!
Nigel Wright, Onex London.
Rolf Stangl, VD Sig Combibloc.

En storaffär inom vätskekartongområdet är på gång i Europa. Det är schweiziska förpackningskoncernen SIG Combibloc Group som köps upp av investeringsbolaget Onex Corporation för en köpeskilling på upp till 3,75 miljarder euro (cirka 35 miljarder kronor). Säljare är investeringskoncernen Rank Group, som ägs av den stormrike nyzeeländaren Graeme Hart.
SIG Combibloc är världens näst största leverantör av aseptiska vätskekartongförpackningar efter Tetra Pak.


Affären offentliggjordes i går, den 24 november, och enligt ett pressmeddelande har Onex accepterat att betala 3,575 miljarder euro, när affärens genomförs, samt ytterligare upp till 175 miljoner euro, beroende på SIG Combiblocs resultat för de kommande två åren.

Affären, som måste godkännas av berörda konkurrensmyndigheter, förväntas genomföras under första kvartalet 2015.

Onex Corporation är en investeringskoncern med huvudkontor i Toronto, Kanada samt i New York och London. Koncernen är ett av de äldsta och mest framgångsrika bolagen på private equity-området och verksamheten går ut på att förvärva och bygga högkvalitativa företag i nära samarbete med företagens kompetenta ledningsgrupper.

”SIG:s ledningsgrupp har framgångsrikt visat sin förmåga att växa på nya markander, samtidigt som man behållit sin position på befintliga marknader. Vi ser fram emot att samarbeta med SIG:s ledningsteam och bygga vidare på bolagets imponerande meriter och fortsatta tillväxt”, säger Nigel Wright, VD på Onex Londonkontor.

SIG Combibloc, som har sitt huvudkontor i Schweiz, har ett brett utbud av såväl aseptiska förpackningar i vätskekartong som av förslutningar. Bolaget levererar också fyllningsmaskiner anpassade till vätskekartongprodukterna. SIG har sju tillverkningsenheter i Europa, Sydamerika och Asien/Pacific-regionen. Antalet anställda är 5.200 och bolagets kunder finns i mer än 40 länder.

”Vårt åtagande att erbjuda kunderna första klassens aseptiska vätskekartongförpackningar har gjort SIG till ledande i branschen. Nu ser vi med glädje fram emot samarbetet med Onex och nästa steg i vår tillväxt”, säger SIG Combiblocs VD Rolf Stangl i en kommentar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-11-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Doserings- och fyllningsutrustningar Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK