...
Nu ska konsumenterna hjälpa Orkla till bättre förpackningar

Orkla Foods Sverige vill nu ha sina konsumenters hjälp att förbättra förpackningarna för sylt och marmelad. Dagens refill-förpackningar i form av en ”plaststrumpa,” som försluts i båda ändar med metallclips, får ofta kritik för att de är svåra att öppna och orsakar spill och kladd i köket.
På sin Facebook-sida (/bilden) efterlyser Orkla nu konsumenter som vill vara med och utveckla förpackningen, bland annat genom att filma sig själva, när de öppnar en refillförpackning för sylt.


Bakom Orklas beslut att med hjälp av sina konsumenter förbättra sylt- och marmeladrefillerna ligger ursprungligen en ”utmaning” från innovationsplattformen OpenUp, som drivs i regi av förpackningsklustret Packbridge och Livsmedelsakademien.
Orkla Foods Sverige antog ”utmaningen” och vill nu alltså förbättra/förändra de populära men ibland kritiserade sylt- och marmeladförpackningarna med hjälp av sina konsumenter.

”Nu söker vi dig som kan filma dig själv, när du öppnar en sylt i refillförpackning och berättar om din upplevelse samt vad du tycker att vi kan göra bättre. Skriv en kommentar på inlägget så förser vi dig med sylt. Som tack får du fylla ditt kylskåp och skafferi med produkter från oss. Vi ser fram att bli bättre tillsammans med dig!”, skriver Orkla Foods Sverige på sin Facebook-sida.

På den webbaserade plattformen OpenUp kan anställda på Packbridges och Livsmedelsakademiens medlemsföretag påverka, samverka och gemensamt driva innovationsprocesser, etc. med speciell inriktning på livsmedelsförpackningar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-11-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK