...
SCA lanserar nytt förpackningspapper
Det nya förpackningspappret Solo Print från SCA Ortviken är lämpligt bland annat till varukassar samt till påsar för livsmedel som bröd, etc.

SCA har utvecklat ett nytt enkelsidigt bestruket förpackningspapper, som fått namnet Solo Print. Pappret ingår i SCA:s produktfamilj Sustainable Packaging och är enligt tillverkaren ett papper som ger tryckbarhet i klass med exklusiva tidskrifter och som har en av marknadens bästa miljöprofiler.
Solo Print produceras vid SCA:s anläggning Ortviken i Sundsvall.


SCA skriver i ett pressmeddelande att Solo Print, är ett speciellt utvecklat papper för flexibla förpackningar som påsar, omslagspapper, flowpack och banderoller. Det kännetecknas av mycket hög tryckkvalitet och mycket hög opacitet. Solo Print är certifierat för direktkontakt med torra och feta livsmedel och det är även lämpligt för laminering med en tunn termoplast på insidan för att möjliggöra värmeförsegling (påsförslutning) och ge fuktskydd.
Solo Print är också användbart i boardapplikationer och det kan också användas som lättviktig liner i wellpappförpackningar och andra korrugerade tillämpningar.

”Våra nya produkter inom Sustainable Packaging har mottagits väl av såväl konverterare som varumärkesägare. Vi har konstaterat att det finns stor efterfrågan på ett ensidigt bestruket förpackningspapper och därför lanserar vi nu ett sådant”, säger Rolf Johannesson, marknadsdirektör på SCA Forest Products.

SCA poängterar att Solo Prints bestrykning är av samma höga kvalitet som i de tryckpapper, som SCA tillverkar för tidskrifter och reklamtryck. Papperet är helt baserat på färskfiber och därför mycket lämpligt för tillämpningar inom livsmedelssektorn.

” I arbetet med att utveckla nya produkter har vi använt vårt omfattande kunnande både av tryckpapper och av förpackningslösningar. Vi har försökt förena funktion och tryckresultat med god resurshushållning och låg kostnad”, säger Rolf Johannesson

Solo Print kompletterar produktlinjerna Splendo, Operio och Puro, som redan lanserats inom Sustainable Packaging.

SCA Ortviken i Sundsvall har en produktionskapacitet på 900 000 ton bestruket och obestruket papper för tryck och förpackningar per år och har ca 700 anställda.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-11-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK