...
Ny huvudägare och ny VD i Nordic Paper

Papperstillverkaren Nordic Paper, som producerar bland annat kraftpapper och fettresistent papper, skriver i ett pressmeddelande att det tyska equitybolaget Special Situations Venture Partners III (SSVP), med Orlando Management som rådgivare, går in som majoritetsägare i Nordic Paper.
Samtidigt får bolaget en ny VD, då Jan Runo lämnar sin post och efterträds av Per Bjurbom (bilden).


Ägarförändringen innebär att de fyra aktieägarna NorgesInvestor, Richard Heiberg Invest AS, JSR Invest AB och Hartvig Wennberg AS säljer sina andelar och att SSVP blir majoritetsägare på 60 procent.
De övriga 40 procenten av aktierna kommer även fortsättningsvis att innehas av Petek GmbH, som varit delägare de senaste tio åren.

Förändringen i ägarkonstellationen innebär också att Nordic Paper får en ny VD. Jan Runo lämnar VD-stolen och efterträds av Per Bjurbom. Jan Runo kommer dock att fortsätta att stöttas företaget, eftersom han kvarstår som styrelseordförande.

”Att leda Nordic Paper har varit en fantastisk resa och att kunna blicka tillbaka på utvecklingen, som skett de senaste tio åren, blir ett positivt minne”, säger Jan Runo, som med varm hand han lämnar över ledarskapet till Per Bjurbom.
”Jag är övertygad om att Per Bjurbom kommer att lyfta företaget ytterligare till nästa nivå, vilket Nordic Paper både är förberedda och väl rustade för”, säger Jan Runo.

Nye VD:n Per Bjurbom har mer än 25 års erfarenhet inom skandinavisk pappers- och massaindustri och har haft ledande befattningar inom bland annat BillerudsKorsnäs och Stora Enso.
”Jag ser med spänning fram mot utmaningen att leda Nordic Paper och dela med mig av mina tidigare erfarenheter”, säger han.

Nye huvudägaren SSVP ägs av fyra affärskompanjoner och bolagets portfolio består i dagsläget av elva olika företag runt om i världen med en total avkastning på mer än 1,6 miljarder euro. Majoriteten av SSVP:s investeringar har skett inom produktionsföretag med buisness-to buisness inriktning, precis som Nordic Paper.
Rådgivaren Orlando Management grundades år 2011 och har sitt huvudkontor i München.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-11-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK