...
Orkla Foods lägger ner i Lahtis Flyttar produktionen till Sverige
Produktionen av finska Jacky-puddingar flyttas till Orklas anläggning i Örebro.

Produktionsvolymerna i Orkla Foods Sveriges anläggningar i Frödinge (bilden) och Örebro utökas nu ytterligare. Detta efter att beslut har fattats om att flytta produktionen av finska Jacky-puddingar och färskost från Orkla Foods Finlands anläggning i Lahtis till Sverige.
Flytten betyder att hela produktionen i Lahtis avslutas och att fabriken stängs vid årsskiftet 2015/2016.


I Orkla Foods Sveriges anläggning i Örebro tillagar man mellanmål och desserter under varumärken som Ekströms och Risifrutti. Hit flyttas nu produktionen av Jacky-puddingar från Finland. Det innebär en utökning av produktionen vid Örebro-enheten med 10 procent.

I Orkla Foods Sveriges mejeri i Frödinge, känt för sina ostkakor och tårtor, förläggs samtidigt tillagningen av den färskost, som idag görs i Lahtis. Det medför en 15-procentig ökning av produktionsvolymen i Frödinge.

”Vi är förstås glada för satsningen i våra anläggningar och de nya möjligheter som den innebär. Det betyder mycket, inte bara för Orkla Foods Sverige och för våra medarbetare, utan också för Örebro och Frödinge där arbetstillfällen tryggas. Samtidigt känner vi självklart med våra kolleger i Finland”, säger Patrik Andersson, VD på Orkla Foods Sverige.

Orkla Foods Finland har ägt fabriken i Lahtis sedan 1998. Fabriken är byggd 1905 och är en av de äldsta livsmedelsanläggningar, som fortfarande är i bruk i Finland. Här produceras puddingar, färskost och yoghurt under bland annat varumärket Jacky.
Främsta skäl till beslutet att nu stänga fabriken är att verksamheten under en längre tid har varit olönsam, att produktionsutrymmen är oändamålsenliga och att produktionslinjerna är föråldrade.

Orkla Foods Finland ägs precis som Orkla Foods Sverige av den norska Orklakoncernen. Företaget har i dagsläget produktion i Åbo och Lahtis i Finland. I produktportföljen återfinns grönsaks- och fiskkonserver, mejeriprodukter och pålägg.
Orkla Foods Finland hade 2013 en omsättning på 92,2 miljoner EUR och i genomsnitt 185 anställda samt 23 säsongsarbetare.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-12-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK