...
RPC köper isländska rivalen Promens
Promens VD och koncernchef Jakob Sigurdsson är nöjd med sammanslagningen med RPC.

Brittiska plastförpackningskoncernen RPC Group vill köpa upp sin rival, den isländska plastförpackningstillverkaren Promens Group för 386 miljoner euro (ca 3,6 miljarder kronor).
”En kombination av RPC och Promens skulle bli ett mycket kraftfullt bolag som otvivelaktigt skulle ge enormt värde för våra kunder genom förbättrad produktmix, ökat tekniskt kunnande och större geografisk räckvidd”, säger Promens VD och koncernchef Jakob Sigurdsson (bilden) i en kommentar.


Enligt ett pressmeddelande från Promens har RPC lag fram ett bindande erbjudande till Promens huvudägare Framtakssjodur Islands och Eignarhaldsfélag Landsbankans att förvärva Promens hela aktiestock.

Flera internationella bransch- och nyhetsorgan skriver att det föreslagna förvärvet är i linje med RPC:s strategi att möta en ökande efterfrågan på plastförpackningar.

”RPC och Promens är ett naturligt par och vi ser fram emot att utveckla en gemensam plattform och kunna leverera överlägset mervärde för våra kunder och aktieägare i framtiden”, säger RPC:s VD Pim Vervaat i en kommentar.

Promens, med huvudkontor i Kopavogur på Island, 40 tillverkningsenheter i 20 länder runt om i världen och omsätter cirka 580 miljoner pund om året. Antalet anställda är 3.700 st.

Någon tidpunkt, när storaffären kan förväntas vara genomförd, har inte angetts. En förutsättning för affären är – förutom att den accepteras av Promens aktieägare – att den godkänns av berörda konkurrensmyndigheter.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-12-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Promens RPC Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Plast Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK