...
Returpack prisades vid Återvinningsgalan
Glada vinnare vid årets Återvinningsgalan på Nalen i Stockholm.

Returpack/Pantamera var en av de svenska miljöhjältar som i förra veckan hyllades vid Återvinningsgalan på Nalen i Stockholm. Returpack/Pantamera tilldelades utmärkelsen ”Årets Specialpris” för sitt arbete med att öka medvetenheten om vikten av återvinning.
”Vi är väldigt glada över utmärkelsen och det är också extra roligt att få den under 2014, som är ett stort jubileumsår för oss. Utöver att pantsystemen för burk och PET firar 30 respektive 20 år, så uppmärksammar vi också Pantamera, som fyller tio år i år”, säger Katarina Lundell, marknadschef Returpack.


I sin motivering till att ge Returpack Årets Specialpris skriver juryn:
Årets specialpris tilldelas en aktör som under många, många år gjort stora insatser för att verka för ökad medvetenhet om vikten av återvinning. Med nya idéer och visioner agerar vinnaren på ett modernt sätt för att öka återvinningen. Med inspirerande och tankeväckande kampanjer har man lyckats höja medvetenheten bland befolkningen. Idag återvinns 92 procent av materialet. Under 30 år har svenska folket samlat in aluminiumburkar och därigenom bidragit till att 23 miljarder burkar har återvunnits. Kampanjer som Pantamera har gjort att återvinningen hela tiden ökar, och uppmärksammas långt utanför landets gränser. 2012 återvanns 958 miljoner burkar. Efter tre decennier i återvinningens tjänst förtjänar Returpack en rejäl hyllning.”

Den årliga Återvinningsgalan arrangeras av tidningen Recycling och Miljöteknik i samarbete med Återvinningsindustrierna och Avfall Sverige. Syftet är att uppmärksamma företag och organisationer, personer eller kommuner, vilka ligger i framkant för omhändertagande, behandling och insamling av avfall.
Årets Återvinningsgala var den åttonde i ordningen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-12-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK