...
Snus som passar i gyllene dosor...
Världens lyxigaste snus levereras i en gyllene dosa, som i sin tur är förpackad i ett exklusivt kartongschatull.
799 kronor kostar den gyllene dosan med General Kardus Selection 2015.

Snus är snus om än i gyllne dosor” skaldade Gustaf Fröding en gång i tiden.
Men när det gäller Swedish Matchs exklusiva snus – General Kardus Selection 2015 – gäller snarare devisen ”snus så fint att det måste förvaras i gyllene dosor”…
General Kardus Selection, som lanseras i dagarna, är nämligen världens lyxigaste snus, tillverkat av de finaste tobaksblad från noggrant utvalda odlingar och förpackat i ett handgjort kärl av förgyllt tenn..!
Och priset är förstås därefter: 799 kronor får snusälskaren punga ut med för att få ett snus i gyllene dosa!


General Kardus Selection 2015 är en hyllning till Swedish Matchs 200-åriga historia. Snuset lanseras den 6 december och de gyllene snusdosorna kommer endast att finnas i 4.000 exemplar.

Swedish Match skriver att till General Kardus Selection har enbart de finaste tobaksbladen använts. Den noggrant utvalda tobaken har inte malts, vilket annars är vanligt, utan har i stället varsamt skurits ner till små bitar med 0,72 millimeters bredd.

”Vi har valt ut de allra bästa skördarna från vad vi anser vara de främsta tobakssorterna i världen. Green River från Pennsylvania, One Sucker från Guatemala, Criollo från Argentina och Malawi Western från Indien”, säger Carl Egeberg, produktchef för snusvarumärket General.

General Kardus Selection 2015 kommer förpackat i ett handgjort kärl av förgyllt tenn, vilket i sin tur är placerat i ett exklusivt kartongschatull med guldtryck och unikt produktionsnummer.
I det gyllene kärlet fortsätter snuset att mogna och optimal smak sägs uppnås efter ungefär åtta till tolv veckor.

”För att behålla kvalitetskänslan i produkten har vi valt att göra stora delar av tillverkningsprocessen för hand. Detta medför att vi endast producerar 4.000 exemplar. Vi är otroligt stolta över att nu kunna dela med oss av denna annorlunda snusupplevelse”, säger Carl Egeberg.

General Kardus Selection 2015 lanseras officiellt den 6 december men det går redan nu att förbeställa i Swedish Match butik på Kungsgatan i Stockholm samt på Svenskt Snus i Strömstad.
Från den 6 december finns snuset tillgängligt på Svenskt Snus i Stockholm och Strömstad och från den 8 december kommer det att säljas av 95 utvalda återförsäljare runt om i landet.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-12-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK