...
Storaktör bildas inom bioplastfilm

En föreslagen fusion mellan två australiensiska bioplastbolag skapar en storaktör inom bioplastfilmer med en årlig omsättning på nästan 30 miljoner australiska dollar (drygt 190 miljoner kronor). Det skriver tidningen Plastic News.
Fusionen gäller de Melbournebaserade företagen Cardia Bioplastics Ltd. och Stellar Films Group Pty. Ltd. och enligt tidningen har företagen träffat en överenskommelse om sammanslagning, vilken nu måste godkännas av aktieägare och berörda myndigheter.


Frank Glatz, VD i Cardia Bioplastics, säger i en intervju med Plastics News att fusionen är naturlig, eftersom de båda företagen arbetat nära tillsammans i cirka fem år och båda tillverkar banbrytande bioplastförpackningar, främst inom personliga hygienprodukter.

Cardia Bioplastics har till exempel nyligen lanserat en ny bioplastfilm, som man kallar Cardia Biohybrid och som man utvecklat i partnerskap med Stellar.
Cardia Biohybrid består av en blandning av förnybara termoplaster, huvudsakligen tillverkade av majsstärkelse, och traditionella polymerer som polyeten och polypropen. Filmen tillverkas i flera olika blandningsförhållanden, beroende på vilka egenskaper som önskas för olika applikationer.

En fusion mellan företagen måste först godkännas av företagens aktieägare vid extra bolagsstämma, som förväntas äga rum i slutet av januari. Ett samgående måste även godkännas av berörda konkurrensmyndigheter.

Cardia Bioplastics, som grundades 2002, förväntas i år omsätta drygt 5 miljoner dollar, medan Stellar, som varit verksamt i 25 år, når en omsättning på 21 miljoner dollar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-12-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK