...
Tetra Brik Edge för mindre hushåll

Tetra Pak utökar nu sin prisvinnande Tetra Brik Aseptic Edge-familj genom att lansera varianten Tetra Brik Aseptic 500 Edge (bilden), som är en halvliters vätskekartongförpackning framtagen för att passa mindre hushåll.
Första kund är österrikiska mejeriföretaget Berglandmilch, som använder den nya förpackningen till sin premiummjölk Formil.


”Under de senaste åren har vi sett en stor förändring i hur konsumenter köper sin mjölk. Många vill ha mindre förpackningsstorlekar på grund av att hushållen blir allt mindre. Den nya Tetra Brik Aseptic 500 Edge är precis vad vi har letat efter och vi är glada över att vår pilotlansering varit framgångsrik. Konsumenterna gillar förpackningen, dess design och dess användarvänlighet. Det är en produkt som passar deras livsstil”, säger Josef Braunshofer, VD vid Berglandsmilch.

Singel- och tvåpersoners-hushåll är de som kommer att öka mest fram till år 2020, men även hushåll med barn minskar i storlek. År 1980 var antalet barn 1,9 stycken per hushåll, sett över hela världen, och den siffran kommer att minska till 1,0 barn per hushåll år 2020 på grund av ändrade livsstilsmönster, minskade födelsetal och ökade kostnader att uppfostra barn.

Tetra Pak skriver i ett pressmeddelande att Berglandmilch använder en Tetra Pak® A3/Flex DIMC fyllmaskin för att packa sin Formil-mjölk. Maskinen är utrustad med QuickChange™-teknologi, vilket gör att mejeriet kan skifta mellan enliters- och halvliterförpackningar på endast 15 minuter.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-12-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK